Sundhed og Sygdom

Den menneskelige organisme er udstyret til at kunne opretholde sundhed gennem hele livet. Din krop er kodet til at gennemføre et utal af biokemiske processer på én og samme tid i det neurohormonale system, fordøjelsessystemet (mavesæk, tyndtarm, lever, galdeblære, bugspytkirtel), og afgiftnings-/ekskretionssystemet (lever, nyrer, hud, slimhinder). Disse processer indebærer bl.a. regulering af salt- og væskebalancen, kropstemperaturen, ilt-/kultveiltekoncentrationen, hormonbalancen etc. Når din krop udsættes for belastninger, som overskrider dens regulationsevne i.e. den bestræbelse på at holde biokemisk ligevægt (homøostase), er grundlaget for sygdom lagt.

Organismen forsøger konstant at tilpasse sig de ydre og indre belastninger, som den ved-varende udsættes for. Disse belastninger, som også kaldes de antihomøostatiske faktorer, er f.eks.:

– kunstige tilsætningsstoffer

– alkohol, kaffe, tobak, sukker

– stress, konflikter

– mangel på søvn og frisk luft

– mangel på motion

I et biopatisk terapiforløb er det af allerstørste vigtighed, at du forsøger at reducere disse belastninger i videst muligt omfang. Dermed kan din krop få styrke til at øge dens selvhelbredende kræfter.

Rask igen

Det overordnede mål for en biopatisk behandling er forbedring af din krops selvregulerende og selvhelbredende mekanismer. Dermed styrkes dit immunsystem og mikrofloraen på din hud og dine slimhinder.

Denne effekt opnås ved at følge det behandlingsprogram, som jeg anbefaler dig på basis af den biopatiske test og et bredt erfaringsgrundlag. Endvidere må du nødvendigvis forsøge at undgå de antihomøostatiske faktorer, som er nævnt under “Sundhed og Sygdom“.

Hvis du har været syg i mange år, tager det desværre lidt ekstra tid at få det bedre. En vis portion stædighed og tålmodighed hjælper!

Du skal være opmærksom på, at en biologisk udrensning kan fremkalde reaktioner. Disse reaktioner er imidlertid positive. De fortæller, at din krop regenererer og udrenser giftstoffer og affald. Det er ikke bivirkninger. Hvis reaktionerne er for voldsomme, skal du holde pause et par dage, hvor du drikker godt med vand. Når du har det bedre igen, går du langsomt i gang med regenerationsprogrammet igen.

Reaktionerne kan være:

– tilsyneladende forværring af de aktuelle symptomer

– midlertidig genopblussen af tidligere symptomer

– træthed, humørsvingninger, hovedpine

– hyppig vandladning og ildelugtende urin

– øget sved- og slimekskretion

– akut infektion, diarre, udflod etc.